• 10% vroege vogel korting op het gehele assortiment | M.u.v. geselecteerde merken

Wat doe je met tuinmeubelen in de winter?

tuinmeubelen-winter

De winter staat weer voor de deur. Dit betekent dat de temperatuur hard aan het dalen is. Het is belangrijk om te weten dat deze teruglopende temperatuur gevolgen kan hebben voor je tuinmeubelen. Lees daarom hier verschillende tips om jouw tuinmeubelen de winter door te helpen.

Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan?

Alle tuinmeubelen van Kees Smit zijn geschikt om tijdens de winterperiode buiten te blijven staan. Mocht je de mogelijkheid hebben de tuinmeubelen op te bergen, dan komt dit altijd ten goede van de levensduur. Is er geen opbergplek? Laat het meubilair zoals een loungeset dan buiten staan. Uiteraard dienen kussens altijd wel opgeborgen te worden op een droge plek. Dit adviseren wij ook in de zomer aan het einde van de dag. Niet alleen regen, maar ook zonnestralen kunnen kussens terug laten lopen in kleur.

Terug naar de winter. Aluminium tuinmeubelen hebben wat extra aandacht nodig indien je deze niet binnen zet. Er kan namelijk condens ontstaan in holle buizen van een frame. Als het vervolgens gaat vriezen, zet dit water uit en kan het zelfs de dikste stalen constructies in bijvoorbeeld gebouwen doen scheuren. Ook bij frames van tuinmeubelen is dit mogelijk. 

Indien opslaan binnenshuis niet mogelijk is, controleer dan regelmatig de meubelen. Vooral als vorst op komst is. Hierbij kun je controleren op water in het frame. Zit er water in het frame, probeer dan het water te verwijderen.

Tuinmeubelen afdekken?

Je tuinmeubelen kunnen de hele winter buiten staan. Een veelvoorkomende vraag is dan, moeten we onze loungeset afdekken? Tuinmeubelen afdekken met afdekhoezen raden wij sterk af. Hierdoor bestaat er kans dat een meubel stikt. In combinatie met vocht veroorzaakt dit lelijke (schimmel)plekken, die niet altijd nog te verwijderen zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blog over tuinmeubelen opbergen.

Hoe zit het met parasols?

Voor onze parasols hebben we wel parasolhoezen in het assortiment. Door de felle zon en soms regen verkleurd een parasoldoek sneller. Wij adviseren altijd in de winter de volledige parasol inclusief hoes binnen op te bergen. Als dit niet gebeurt, is er kans dat via de onderkant van een hoes vocht in het doek trekt. Hierdoor kunnen er alsnog vlekken ontstaan in het doek. Een parasolvoet kan daarentegen wel buiten staan. Bijvoorbeeld in de hoek onder een overkapping. Indien die buiten blijft staan, is het raadzaam de opening van de parasolvoet af te dekken.

Heb je niet zo een plek voorhanden om een parasol binnen op te bergen? Maak dan in de garage hoog aan de muur twee haken. Hier leg je de parasol gemakkelijk horizontaal op. Opgeruimd staat netjes!

Wicker in de winter

Tuinmeubelen van kunststof vlechtdraad zijn in de winter gevoeliger dan in de zomer. Door de lage temperatuur verhardt een kunststof en kan vervolgens bij belasting knappen. Het advies is om bij lage temperaturen en vooral bij vorst de tuinmeubelen absoluut niet te gebruiken. Om zulke vorstschade te voorkomen, is je tuinmeubelen op een droge vorstvrije plek op te slaan de beste manier. Heb je ’s winters een feestje en wil je je tuinstoelen even snel naar binnen halen voor extra zitplekken? Haal je stoelen dan vast in de ochtend naar binnen. Ze hebben dan de tijd om zich te acclimatiseren aan de binnentemperatuur voordat ze gebruikt worden. 

Voorkom vocht in de kussens

Tuinkussens zorgen voor een heerlijk zitcomfort. Uiteraard dienen kussens altijd wel opgeborgen te worden op een droge plek. Dit adviseren wij ook in de zomer aan het einde van de dag. Niet alleen regen, maar ook zonnestralen kunnen kussens terug laten lopen in kleur. Daarnaast wil je geen vocht in je kussens. Dit kan de vulling doen gaan schimmelen. Berg ze daarom dagelijks op in een kussentas of opbergbox.

Met deze tips help jij jouw tuinmeubelen de winter door. Ben je op zoek naar meer wintertips? Bekijk dan onze winterpagina, voor de beste tips & inspiratie!