De nieuwste tuintrends

Hoe komen de vier tuintrends tot stand? 
Bij Kees Smit hebben we twee Store en Conceptdesigners. Met hun dynamische en creatieve functie zorgen zij voor inspiratie, zodat het buitenleven nog mooier wordt met de tuinmeubelen van Kees. Zij zijn verantwoordelijk voor de creatieve vertaling van de vier tuintrends. Dit doen zij door ieder jaar beurzen in verschillende landen te bezoeken, lezingen te volgen van de bekende trendwatchers en zelf veel inspiratie op te zoeken via magazines en alle digitale middelen. Op deze manier kijken zij wat er speelt in de wereld en wat er ‘in’ is. De verkregen informatie wordt vertaald naar trends voor het hele jaar.

De vier tuintrends
Green Groove – natuur & ambacht
Met liefde voor de natuur
Met een knipoog naar de jaren ’70 is de tuintrend Green Groove een eerbetoon aan alle denkbare soorten handwerk. Een trend waarin allerlei verschillende invloeden en ambachten samensmelten. Op een nieuwe manier worden eeuwenoude knoop- en vlechttechnieken toegepast. Het geheel komt samen met aandacht voor mens en natuur.

Elemental Force – Veerkracht & Waardering 
Van verwoesting naar vernieuwing 
De onvoorspelbare kracht van de natuurelementen vuur, water, lucht en aarde biedt in de trend Elemental Force uitkomst voor het vormgeven van jouw tuin of balkon. Een trend die oud en nieuw laat samenkomen. Veerkracht, herwaarderen en opnieuw mooi maken staan centraal. Koester wat er al in je tuin staat, en bouw met liefde bij.

Blossom Breeze – Romantisch & Functioneel 
Dichterbij de natuur 
In een snel veranderde wereld biedt de tuintrend Blossom Breeze de uitkomst voor iedereen die verbinding zoekt met de natuur. We worden ons steeds bewuster van onze omgeving en aandacht voor de lokale natuur groeit. Termen als biologisch, duurzaam, functioneel en een vleugje romantiek geven lading aan deze trend.

Cosmic Garden – Riant & Uitgesproken 
Blik op de toekomst 
Cosmic Garden is een tuintrend waarin we vooruitkijken en constant in beweging blijven. Tegelijkertijd laten we ons inspireren door de natuur en haar adembenemende vormen. Met een natuur- of zwemvijver als middelpunt in de tuin, breng je elementen vanuit de natuur dichterbij jezelf.

Binnen deze trend draait alles om afgeronde vormen. De tuinmeubelen zijn uitgesproken en robuust, waardoor ze een krachtige en stoere uitstraling hebben. Glanzende oppervlakken en metallic accenten weerspiegelen het licht en zorgen voor mooie schaduwen en bewegingen.

Onze vier tuintrends van 2024 zijn van maart tot februari te bewonderen in onze Experience Stores XXL in Almelo, Amersfoort en Venlo.